jentera pas

Dalam membina cinta negara ianya sangat berkait rapat dengan jati diri, perasaan kasih, kesetiaan dan pengorbanan rakyat terhadap negara serta pemimpin secara menyeluruh. Rasa cinta itu terkumpul dalam erti kata dasar iaitu taat setia yang tidak berbelah bahagi. Rasulullah SAW bersabda:

Mafhumnya: “Barangsiapa yang mentaatiku, maka sesungguhnya dia telah mentaati Allah. Dan sesiapa yang mengingkariku, maka sesungguhnya dia telah mengingkari Allah. Juga sesiapa mentaati pemerintahku, maka sesungguhnya dia juga mentaatiku, dan sesiapa yang mengingkari pemerintahku, maka sesungguhnya dia telah mengingkariku.” (Hadith al- Bukhari)Followers

22/07/2013

Keluarga Tidak Setuju Azlan Jadi Calon PAS Kuala Besut @nikabdulaziz


Apakah Che Long selepas ini akan kembali kepada UMNO?

Pendedahan ekslusif sepupu Che Long... rupa-rupanya kemelut dalaman PAS diterengganu makin membara selepas ini dengan PRK Kuala Besut. Pas nampaknya betul-betul nak memperalatkan duit Che Long sahaja dalam PRK ini. Kalau betul PAS mempercayai Che Long, sudah tentu dalam PRU yang lepas, Che Long sudah terpilih menjadi calon tetapi sebaliknya Nafisah yang di pilih bukannya Che Long, kerana PAS sendiri pun tahu bahawa Che Long sebagaimana didedahkan adalah masih berjiwa UMNO. Sebab itulah Che Long diminta berbaiah secara terbuka oleh PAS sewaktu pengumuman calon.

Selanjutnya baca di: Pas Beruk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...