jentera pas

Dalam membina cinta negara ianya sangat berkait rapat dengan jati diri, perasaan kasih, kesetiaan dan pengorbanan rakyat terhadap negara serta pemimpin secara menyeluruh. Rasa cinta itu terkumpul dalam erti kata dasar iaitu taat setia yang tidak berbelah bahagi. Rasulullah SAW bersabda:

Mafhumnya: “Barangsiapa yang mentaatiku, maka sesungguhnya dia telah mentaati Allah. Dan sesiapa yang mengingkariku, maka sesungguhnya dia telah mengingkari Allah. Juga sesiapa mentaati pemerintahku, maka sesungguhnya dia juga mentaatiku, dan sesiapa yang mengingkari pemerintahku, maka sesungguhnya dia telah mengingkariku.” (Hadith al- Bukhari)Followers

24/07/2012

FELDA BANGKRUP

Bagaiman boleh dikatakan FELDA sudah bangkrup, sedangkan kumpulan dalam FELDA mampu membayar zakat sebanyak RM30.6 Juta bagi hasil keuntungan operasi perniagaan Kumpulan FELDA bagi tahun kewangan 2011.

PM, Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri menyerahkan pembayaran zakat dari Kumpulan FELDA kepada 14 Pusat Zakat Negeri yang diwakili oleh Menteri Besar, Ketua Menteri dan Majlis Agama Islam Negeri masing-masing dalam majlis berbuka puasa di kediaman rasmi PM, Sri Perdana.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...